Şemsiyeler Nasıl Temizlenir?

Şemsiyeler Nasıl Temizlenir?

Şemsiyelerin her zaman ilk günkü kullanım seviyesinde kalabilmelerini sağlayabilmek adına düzenli olarak temizliklerini yapmak gerekliliği bulunur.

Kirlenmiş haldeki ve aynı zamanda pastel renklere sahip olan şemsiyelerin temizliğini başarılı bir şekilde sağlayabilmek kullanımda ve estetik olarak görünümde fark yaratır.

Temizliğe başlangıç aşamasında, şemsiye temizliğinin gerçekleştirileceği yerin seçiminin yapılması önemlidir. Evin dış kısımlarında yapılacak olan temizlikle hem çevreyi kirletme gibi bir sorun ortadan kalkar hem de daha geniş bir alanda temizlik başarılı bir şekilde tamamlanabilir.

Şemsiye Temizliğinin Adımları

Kirlenmiş şemsiyelerin temizlenmesi için ilk olarak şemsiye açılır. Şemsiyenin her noktasına olacak şekilde, kuru temizleme sıvısı uygulanır. Ardından temizleme beziyle üzerinden geçilerek sıvı temizlenir. Temizleme bezi kirlendiğinde değiştirilerek diğer temiz beze geçirilir.

Temizleme sıvısıyla ilk işlem tamamlanmasının ardından, sıcak ve sabunlu su hazırlanır. Fırça yardımı sayesinde sabunlu sıcak sudan alınarak şemsiyenin naylon bölgelerine uygulanır.

Naylon kısımların temizliğini gerçekleştirirken her nokta iyice köpürtülmelidir. Köpükleri temizlemek için hem iç hem de dış kısımdan olacak şekilde su şemsiyeye su tutulur.

Şemsiye temizliğinin en önemli noktalarından biri iç kısımda yer alan tellerdir. Temiz bir havluyla iç teller silinerek, ardından şemsiyenin kurutma işlemi gerçekleştirilir.

Islak haliyle şemsiyeyi bırakmak, iç kısımda bulunan tellerin paslanabilmesine zemin hazırlayacağından dolayı temizliğin tamamlanmasının ardından her noktanın kurulandığından emin olunmalı ve en son adım olarak kurutulmalıdır.

Bir cevap yazın

Call Now ButtonBalıkesir Branda - Tıkla Ara.! Call Now ButtonBalıkesir Branda - Tıkla Ara.!